Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Theme στα Windows 10.



Εικόνα 1




    Τα Windows 10 έχουν ένα κρυφό θέμα που ενεργοποιείτε σχετικά εύκολα σε οποίον χρήστη γνωρίζει την regedit ,θα συνιστούσα να το επιχειρήσουν μόνο έμπειροι χρήστες γιατί αν δεν γίνει με προσοχή ίσως προκύψουν προβλήματα στην registry. Αρχικά εκεί που είναι το search στην taskbar γράφουμε την λέξη regedit  και μετά με δεξί κλικ πάνω της επιλέγουμε να ανοίξει με δικαιώματα διαχειριστή (Run as Administrator).


Εικόνα 2
   Στην εικόνα τρία επιλέγουμε [ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current
Version\Themes] εκεί με δεξί κλικ πάνω στα themes επιλέγουμε την δημιουργία νέου κλειδιού με την ονομασία Personalize.
 
Εικόνα 3



   Μέτα κάνουμε ξανά δεξί κλικ τωρα στο personalize και επιλέγουμε νέο (new) και Dword (32bit) value και θα το ονομάσουμε AppsUseLightTheme τα υπόλοιπα δεν τα πειράζουμε.

Εικόνα 4


 Τώρα πάμε ξανά στην αρχική κατάσταση της regedit και αυτή την φορά θα επιλέξουμε [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize]  και μετά με δεξί κλικ πάνω στο personalize πάλι  επιλέγουμε νέο (new) και Dword (32bit) value και θα το ονομάσουμε AppsUseLightTheme.

Εικόνα 5
   Η επόμενη κίνηση θα είναι άπλα να κάνουμε Log out ή ένα απλό restart και θα δούμε στα settings το Dark theme. Σε περίπτωση που θέλουμε να γυρίσουμε στο αρχικό theme άπλα σβήνουμε τα συγκεκριμένα κλειδιά. Τονίζω ότι είναι δίκη σας ευθύνη να ακολουθήσετε την συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν φέρω καμιά ευθύνη σε περίπτωση Βλάβης. 



Feel free to +1/Share if you enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com;

   Η Microsoft εισάγει το σκουρόχρωμο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com. Όλοι το κάνουν. Από...