Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τα οφέλη να χρησιμοποιείς Firefox



    Είναι ένας από τους πιο γνωστούς Browsers ( φυλλομετρητής ) ανοικτού κώδικα  Η διαχείριση της ανάπτυξής του γίνεται από την Mozilla Corporation και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς web browsers.Ποια είναι τα οφέλη του Firefox; Πολλά τα σημαντικότερα είναι όμως τα εξής χωρίς διαβαθμίσεις ....
  • Open Source (Ανοιχτού Κωδικά) είναι το λογισμικό που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί, να αντιγράφει, να διανέμει και να τροποποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης λογισμικού που βασίζεται στην ελεύθερη διάθεση του πηγαίου κώδικα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αλλαγών ή βελτιώσεων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες αυτού που το χρησιμοποιεί.
  •  Add ons (Προσθετά). Ο Firefox έχει μια βάση με χιλιάδες επιπλέον χαρακτηριστικά  και στυλ για τον διαμορφώσετε όπως θέλετε.(Αφορούν την ασφάλεια σας,θέματα για να αλλάζετε το στυλ και άλλα για να τα ανακαλύψετε.)
  • The Privacy panel (Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων) σας επιτρέπει να ελέγχετε το ιστορικό σας,ποιες σελίδες έχετε επισκεφτεί,τι αρχεία έχετε κατεβάσει,τι έχετε εισαγάγει σε φόρμες  και ποιες ιστοσελίδες σας έχουν αποστείλει cookies.Σας δίνει τον ελέγχο να ελέγξετε ποιες ιστοσελίδες σας στέλνουν cookies και να τα αφαιρέσετε.Επιτρέπει να ελέγχετε την τοποθεσίας σας ώστε να μην βγαίνουν στοχευμένες  επιλογές. Η καλύτερη ρύθμιση ειναι αυτήν που δεν κρατάει καθόλου ιστορικό (οι κωδικοί σας είναι προσβάσιμοι). Την βλέπετε στην παρακάτω εικόνα το μόνο που απενεργοποιεί είναι το Firefox Hello* για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα.
  • Αναβαθμίσεις: Συχνές αναβαθμίσεις για κάλυψη κενών ασφάλειας και γενικού interface για την σωστή κάλυψη των αναγκών του χρήστη.Εκτιμώμενες ημερομηνίες έκδοσης των μελλοντικών αναβαθμίσεων του Firefοx: 01/26/2016 – Firefοx 44
    03/08/2016 – Firefοx 45, ESR 45 (6 εβδομάδες κύκλος)
    04/19/2016 – Firefοx 46 (6 εβδομάδες κύκλος)
    06/07/2016 – Firefοx 47 (7 εβδομάδες κύκλος)
    02/08/2016 – Firefοx 48 (8 εβδομάδες κύκλος)
    09/13/2016 – Firefοx 49 (6 εβδομάδες κύκλος)
    08/11/2016 – Firefοx 50 (8 εβδομάδες κύκλος)
    12/13/2016 – Firefοx 50.0.1 (κύκλος 5 εβδομάδων, θέση σε κρίσιμες διορθώσεις, όπως απαιτείται)
    01/24/2017 – Firefοx 51 (6 εβδομάδες από την προηγούμενη έκδοση). 
  •  Sync (Συγχρονισμός): Μείνετε συνδεδεμένοι με όλες τις σημαντικές πληροφορίες σας. Συγχρονίστε τους κωδικούς πρόσβασης και τους σελιδοδείκτες που μπορεί να χρειαστείτε για να έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.Πρόσβαση στις ανοιχτές καρτέλες σας (open tabs) στο smartphone σας, ή να κρατήσει την περιήγηση τους σελιδοδείκτες σας για να συνεχίσετε την εργασία σας στο tablet σας.
  • Firefox Hello: Αν έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox, έχετε ήδη firefox hello . Δεν χρειάζεται να έχετε  λογαριασμό . Απλά στείλτε μια σύνδεση συνομιλίας σε έναν φίλο  σας και  ζητήστε του να κάνει κλικ την  σύνδεση. Η κοινή χρήση της οθόνης για τον Firefox hello γίνεται δυνατή. Δοκιμάστε το στην επόμενη συνομιλία σας και μοιραστείτε τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε επαφές.Οι συνομιλίες σας και οι πληροφορίες σας θα παραμείνουν απόρρητες και ασφαλείς. Και χάρη στην κρυπτογράφηση WebRTC ποιότητας, θα απολαύσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.
     
  • Άπλα κατεβάστε τον .....Firefox


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com;

   Η Microsoft εισάγει το σκουρόχρωμο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com. Όλοι το κάνουν. Από...