Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πως να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του smartphone (Android) ως webcam για κλήσεις Skype;


   Θες να κάνεις μια βίντεο κλήση μεσώ skype άλλα δεν έχεις κάμερα στον σταθερό σου υπολογιστή ; Έχεις smartphone με λειτουργικό Αndroid 4.0 + τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του smartphone. Αυτά που θα χρειαστείς είναι κάποιες δωρεάν εφαρμογές  και να έχεις wifi σύνδεση.

  Πριν αρχίσουμε να αναλύουμε τα βήματα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Skype.Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Skype η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και άπλα ακολουθείτε τα βήματα που εμφανίζει η δημιουργία λογαριασμού.

Βήμα 1
  • Να έχεις Wifi σύνδεση ( ο υπολογιστής και  το Smartphone σου να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο wifi δίκτυο).
  • Ο υπολογιστής να περιέχει skype,firefox η chrome.
  • Να κατεβάσετε από το Playstore του Smartphone την εφαρμογή ΙP WEbcam.
  • Να κατεβάσετε την εφαρμογή IP Camera Adapter για τον υπολογιστή σας.
 Κλείνοντας το Βημα 1 .Κάνετε εγκατάσταση την εφαρμογή ip webcam και την αντίστοιχη ip camera adapter .
Βήμα 2
  
  Ανοίγετε την εφαρμογή του κινητού σας Ip webcam και προσαρμόζετε την εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα χαρακτηριστικά  όπως την ανάλυση, την ποιότητα, τον προσανατολισμό,τα μέγιστα καρέ ανά δευτερόλεπτο και η λειτουργία εστίασης. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε επίσης το τηλέφωνο ως μικρόφωνο αφήστε λειτουργία του ήχου ενεργοποιημένη.
   Μην ΞΕΧΑΣΕΤΕ να ρυθμίσετε το τηλέφωνο να μην μπαίνει σε λειτουργία Sleep Mode.Να γνωρίζετε ότι γίνετε μεγάλη κατανάλωση της μπαταρίας και μπορεί να χρειαστεί να το έχετε πλήρως φορτισμένο το κινητό σας .
  Αν είστε έτοιμοι το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε το Start server.
Βήμα 3 
 
  Μια διεύθυνση IP θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας. Αυτήν την διεύθυνση http://192.168.1.ΧΧΧ:ΧΧΧ/videofeed όπου Χ οι αριθμοί που βλέπουμε στην εικόνα του κινητού μας.
  Όταν εγκαταστήσαμε την εφαρμογή IP Camera Adapter στον υπολογιστή θα βρούμε στην έναρξη την  IP Camera Adapter -> Configure Ip Camera Adapter αν το επιλέξουμε θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα βάλουμε την διεύθυνση Ip.
  Η Ip θα γραφτεί εκεί που λέει "http://<your_webcam_ip>:<port>" και θα είναι της μορφής http://192.168.1.ΧΧΧ:ΧΧΧ/videofeed όπου Χ οι αριθμοί που βλέπουμε στην εικόνα του κινητού σας.
 Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Αυτόματος εντοπισμός", στη συνέχεια "Apply", τότε "OK".
  
Βήμα 4
  
    Ανοίγετε το skype και πηγαίνετε στα εργαλεία εκεί που λέει βίντεο και δείτε αν δουλεύει η κάμερα σας.
    Είστε έτοιμοι για βίντεο κλήση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com;

   Η Microsoft εισάγει το σκουρόχρωμο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com. Όλοι το κάνουν. Από...