Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Helio X20 Vs Snapdragon 625





   Στα κινητά της Xiaomi παρατηρούμε ότι συχνά αποτελούνται από δυο συγκεκριμένους επεξεργαστές, αυτοί είναι ο Helio X20 και ο Snapdragon 625. Σ’αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά τους και τις επιδόσεις τους στα benchmarks.

Helio X20 vs Snapdragon 625: Απόδοση CPU

  Αν συγκρίνουμε αυστηρά την απόδοση μεταξύ των δυο εκδόσεων, τότε ο Helio X20 είναι καθαρά ο νικητής. Ο Helio X20 δημιουργήθηκε καθαρά για μοντέλα ναυαρχίδες (Flagship Models) , αλλά όπως και ο προκάτοχός του (Helio x10) κατέληξε και σε σειρές mid range όπως είναι η σειρά Xiaomi redmi note 4, γεγονός που ανέβασε το επίπεδο των Mid- range phones. Τα περισσότερα μοντέλα με τον Helio X20 συνδυάζονται με 3Gb ή και 4 Gb Ram, πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός ενός ισχυρού επεξεργαστή + επαρκούς Ram κάνει τα κινητά τις σειράς Xiaomi Redmi note 4 εξαιρετικά στο είδος τους.

  Ο Snapdragon 625 έρχεται με 8 πυρήνες (cores) στο εσωτερικό του (Cortex A53) που ο καθένας είναι χρονισμένος στα 2,0 GHz. Το συγκεκριμένο chip είναι από τα πιο τεσταρισμένα, βέβαια δεν προσφέρει την αντίστοιχή απόδοση που θα περίμεναν κάποιοι ενθουσιώδεις χρήστες, αλλά είναι αξιοπρεπής για τους κανονικούς χρήστες (normal users). Ο Helio x20 αποτελείται από 2 x Cortex A72 cores @ 2.1GHz (power cores) + 2 X Cortex A53 @1.8GHz + 4 x Cortex A53 @ 1.4GHz (efficient cores). Όσο για την GPU, και οι δυο επεξεργαστές (CPU) διαχειρίζονται εξίσου καλά.

  Παρατίθενται τα συγκριτικά αναφοράς των δυο επεξεργαστών στο Antutu και στο Geekbench. Τα συγκεκριμένα benchmarks δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική απόδοση στην κανονική χρήση. Ο Helio X20 σκοράρει περίπου 85-90K στο Antutu ενώ ο Snapdragon 625 περίπου 60-65Κ.




   
 Στο Geekbench για ο Helio X20 φτάνει γύρω στα 1500 στο single-core και 4406 στο Multi-Core. Από την άλλη, ο Snapdragon 625 φτάνει στα 850 και 3160 στα αντίστοιχα τεστ.




Helio X20 vs Snapdragon 625: Ενεργειακή Απόδοση 

  Εδώ ο Snapdragon 625 έχει μεγαλύτερο προβάδισμα. Το Chip αποτελείται από 8 πολύ αποδοτικούς πυρήνες (core) και, το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο στα 14nm με αρχιτεκτονική two guad-core cluster, επιβεβαιώνει ότι η απόδοση μπαταρίας του redmi note 4 είναι εξαιρετική. Η διάρκεια απόδοσης της μπαταρίας είναι καλύτερη σε σύγκριση με τον Helio X20, καθώς η χωρητικότητα της μπαταρίας και στα δυο μοντέλα της Xiaomi είναι 4100mAh. 

   O Helio X20 είναι σούπερ αποδοτικός χάρη στην tri-cluster αρχιτεκτονική, κατασκευασμένος στα 20nm. Συνεπώς και στις δυο εκδόσεις η διάρκεια της μπαταρίας είναι πολύ καλή, παρ’ όλο που και οι δυο επεξεργαστές δεν υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση (fast charging).

Παρακάτω σας παραθέτω και ένα συγκριτικό βίντεο :


Ποια έκδοση θεωρείτε εσείς καλύτερη ;



Πηγή
Πηγή Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com;

   Η Microsoft εισάγει το σκουρόχρωμο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com. Όλοι το κάνουν. Από...