Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η αναβάθμιση Windows 10 Spring Creators Update με πιθανό όνομα Windows 10 April Update



 Στις 10 Απριλίου 2018 η Microsoft ήταν να διαθέσει την επόμενη ολοκληρωμένη αναβάθμιση των Windows 10 με την ονομασία Spring Creators Update και κωδικό-όνομα Redstone 4 (build 17133.1).
Η αναβάθμιση θα εισήγαγε διάφορα νέα χαρακτηριστικά και πολλές νέες ποιοτικές βελτιώσεις στην προηγούμενη αναβάθμιση Fall Creators Update. Μέτα από διάθεση όμως του συγκεκριμένου Update αρχικά στους Insiders, παρουσιάστηκε μεγάλο ποσοστό εμφάνισης μπλε οθόνης (Blue Screen of Death, BSoD) και λόγω εμφάνισης αυτού του bug θεώρησε ότι έπρεπε να δημιουργήσει μια εντελώς νέα έκδοση αντί να εντάξει τις διορθώσεις σε μια ενημερωμένη έκδοση μέσω του Windows Update.

" Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θέματα που αντιμετωπίσαμε οδηγούσαν σε αυξημένο ποσοστό BSOD (Blue Screen of Death) στα PCs.

– Dona Sarkar, Microsoft"



Tο Build 17134 χαρακτηρίζεται ως η τελική έκδοση με ονομασία Windows 10 version 1803.Τι καινούργια χαρακτηριστικά περιέχει η υποτιθέμενη αναβάθμιση:

1. Η Timeline  δείχνει και συγχρονίζει όλες τις ενέργειες  σου σε όλες σου τις Windows 10 συσκευές  σου.
  Η Timeline καταγράφει, συγχρονίζει και εμφανίζει το ιστορικό των δραστηριοτήτων σας, σε όλες τις συσκευές που έχουν σαν λειτουργικό σύστημα  Windows 10 και έχουν ρυθμιστεί να συγχρονίζουν τη χρονογραμμή τους. Πατώντας Windows + Tab ή το κουμπί Προβολή εργασιών στη γραμμή εργασιών βλέπετε τις δραστηριότητές σας από αρχή της ημέρας,  την χθεσινή και ούτω καθεξής.Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες και μπορείτε να τις συνεχίσετε από εκεί που την έχετε σταματήσει.H timeline σας διευκολύνει να συνεχίσετε την εργασία σας, όταν χρησιμοποιείτε πολλαπλές συσκευές των Windows 10. Συγχρονίζει μόνο τους υπολογιστές και τις συσκευές που έχουν σαν λειτουργικό σύστημα τα Windows 10 και λειτουργεί για εφαρμογές που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία: Microsoft Edge, εφαρμογές του Microsoft Office, Φωτογραφίες, Ειδήσεις και ούτω καθεξής.


2. Το Nearby sharing διευκολύνει την αποστολή και λήψη περιεχομένου με τη κοινή χρήση Wi-Fi ή Bluetooth
 Με το Nearby Share μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες, βίντεο, συνδέσμους και αρχεία με άλλους υπολογιστές και συσκευές που βρίσκονται κοντά, χρησιμοποιώντας Bluetooth ή WiFi.




3. Η λειτουργία Quiet Hours (Ώρες Ησυχίας) μετονομάζεται σε Focus Assist και γίνεται πιο ωφέλιμη.
   Η λειτουργία Ώρες Ησυχίας χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τη σίγαση των ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Αυτή η λειτουργία πλέον έχει  μετονομαστεί σε Focus Assist και μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων ή κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών.




4. Με το Diagnostic Data Viewer μπορείς να παρακολουθείς τα δεδομένα που τα Windows 10 στέλνουν στη Microsoft
   Μετά από όλες τις αντιπαραθέσεις σχετικά με τα συστήματα συλλογής δεδομένων των Windows 10, η Microsoft αποφάσισε να βελτιώσει την προσέγγισή της και να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια. Η νέα εφαρμογή προβολής δεδομένων διάγνωσης δείχνει σε απλό κείμενο όλες τις πληροφορίες διάγνωσης που στέλνουν τα Windows 10 στη Microsoft. Υπάρχει η δυνατότητα να διαγράψετε τα δεδομένα διαγνωστικών που συλλέγονται από τα Windows 10.Για να ενισχύσει αυτήν την δυνατότητα η Microsoft έχει επίσης βελτιώσει τα στοιχεία ελέγχου απορρήτου στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", ώστε να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο και διαφάνεια του ιδιωτικού σας απορρήτου κατά τη χρήση των Windows 10.



5. Ο Microsoft Edge αναδεικνύεται σε καλύτερο web browser
Ο  Microsoft Edge έχει λάβει μια πολύ μεγάλη λίστα βελτιώσεων και διορθώσεων σφαλμάτων, καθιστώντας ακόμα καλύτερο το πρόγραμμα περιήγησης σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του στα Windows 10. Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις είναι:

  • Η δυνατότητα σίγασης των καρτελών με ένα κλικ στο εικονίδιο ήχου τους.
  • Η γραμμή αγαπημένων εμφανίζεται τώρα κατά το άνοιγμα μιας νέας καρτέλας.
  • Μπορεί να συγχρονίσει πληροφορίες σε όλες τις συσκευές, καθιστώντας πιο χρήσιμο τον Microsoft Edge τόσο στον υπολογιστή σας όσο και στις φορητές σας συσκευές
  • Προσφέρει μια λειτουργία εκτύπωσης που αφαιρεί διαφημίσεις και άλλα περιττά αντικείμενα.
  • Προσφέρει ένα καλύτερο σύστημα διαχείρισης σελιδοδεικτών, καθώς και μια βελτιωμένη εμπειρία για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.
  • Έχει χειρονομίες touchpad που είναι χρήσιμες για χρήστες που έχουν touchpad ακρίβειας.

6. Βελτιωμένες εικόνες, διαφάνεια και αποκαλυπτικά εφέ με το Fluent Design
  Το Fluent Design είναι ένα περιβάλλον εργασίας με ακρυλικό στυλ, με αποκαλυπτικά εφέ που παρουσιάζονται σε όλα τα μενού των Windows. Ως αποτέλεσμα, πολλά στοιχεία των Windows 10 φαίνονται καλύτερα από αυτά που προϋπήρχαν: το Μενού Έναρξης, το Κέντρο Δράσης,η εφαρμογή Ρυθμίσεις, το Ημερολόγιο,η γραμμή εργασιών, η εφαρμογή Άτομα, η Γραμμή παιχνιδιών, το πληκτρολόγιο αφής και άλλα εργαλεία.Η Microsoft επιτυγχάνει με την αναβάθμιση του User Interface , έτσι ώστε όλο και περισσότερο να χρησιμοποιείτε το Fluent Design.



7. Η εφαρμογή Ρυθμίσεις επεκτάθηκε για να περιλαμβάνει περισσότερους ελέγχους και ρυθμίσεις
   Η εφαρμογή "Ρυθμίσεις"(Settings) αντικαθιστά τον παλιό πίνακα ελέγχου, ως κεντρικό εργαλείο για την προσαρμογή και τη διαχείριση των Windows. Στην επερχόμενη  έκδοση των "Windows 10 Spring Creators", λαμβάνει βελτιωμένη εμφάνιση, με περισσότερα στοιχεία Fluent Design, καθώς και νέα εργαλεία και δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να ορίσετε τις εφαρμογές εκκίνησης από τις Ρυθμίσεις, να αποκτήσετε πρόσβαση σε βελτιωμένα στοιχεία ελέγχου ήχου, βελτιωμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης πρόσβασης κτλπ. Η διαχείριση των πακέτων γλωσσών έχει επίσης βελτιωθεί  όπως και η παράδοση ενημερώσεων των Windows.




8. Η  Cortana γίνεται εξυπνότερη με το Windows 10 Spring Creators Update
 Η Cortana έχει λάβει πολυ καλές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός βελτιωμένου περιβάλλοντος χρήστη (User Interface).Τώρα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε λίστες που συγχρονίζονται σε διάφορες συσκευές. Είναι ευκολότερο να δείτε τις υπενθυμίσεις σας, με την  πλήρη λίστα των δεξιοτήτων της Cortana και να τις χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε  και για να ακούσετε μουσική στο Spotify.



9. Ένα ανανεωμένο Game Bar με καλύτερα χαρακτηριστικά και περισσότερες επιλογές

  Η Game Bar έχει επανασχεδιαστεί. Φαίνεται καλύτερα, είναι περισσότερο προσαρμόσιμη και περιλαμβάνει πρόσβαση σε νέες επιλογές, όπως η σίγαση του μικροφώνου κατά την εγγραφή σε μια περίοδο παιχνιδιού. Επίσης, μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της λειτουργίας παιχνιδιών στις προεπιλογές τους.Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι ότι οι ειδοποιήσεις σας, κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, αποθηκεύονται αυτόματα για εσάς από την Cortana.Μπορείτε να τις ελέγξετε αργότερα όταν τελειώσετε το παιχνίδι που παίζετε.



10. Είναι πιο εύκολο να ανακτήσεις λογαριασμούς χρηστών όταν δεν θυμάσαι τον κωδικό πρόσβασης 
  Ένα μεγάλο πρόβλημα με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows είναι  οι λογαριασμοί τοπικών χρηστών και η διαδικασία επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που χάνονταν. Αν δεν υπήρχε reset disk για επαναφορά κωδικού πρόσβασης, ήταν πολύ δύσκολο να επαναφέρετε την πρόσβαση στα Windows. Τώρα, όταν δημιουργείτε ένα νέο λογαριασμό χρήστη στην ενημερωμένη έκδοση "Windows 10 Spring Creators", σας ζητείται να καταχωρήσετε απάντηση σε τρεις ερωτήσεις ασφαλείας. Στη συνέχεια, όταν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη, μπορείτε να απαντήσετε σωστά σε αυτές τις ερωτήσεις και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.



11. Windows Defender Security Center είναι πιο χρήσιμο
 Το Κέντρο ασφαλείας του Windows Defender έχει ενημερωθεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα εργαλεία ασφαλείας και στοιχεία ελέγχου. Περιέχει νέους τομείς προστασίας, όπως προστασία λογαριασμού, ασφάλεια συσκευών, καθώς και απόδοση και υγεία συσκευών.




12. HDR video support
  Η Microsoft αποφάσισε να βελτιώσει την υποστήριξη βίντεο HDR στα Windows 10. Εάν ο υπολογιστής ή η συσκευή σας έχει οθόνη ικανή να εμφανίζει 300 nits ή περισσότερο, με κάρτα γραφικών που υποστηρίζει τη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων υλικού του PlayReady (για προστατευμένο περιεχόμενο) και ο υπολογιστής σας είναι ικανός για αποκωδικοποίηση βίντεο 10-bit, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε το βίντεο HDR στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Spring Creators. Πρέπει επίσης να βαθμονομήσετε την οθόνη για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.



  Τώρα γνωρίζετε τις περισσότερες από τις καινοτομίες που εισάγονται και ενημερώνονται από την επικείμενη αναβάθμιση.Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελική εκδοσή και δεν θα ονομαστεί τελικά η εκδοσή windows 10 "Fool" Spring Update. Ίδωμεν από την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγές:12+ reasons why you should get Windows 10 Spring Creators Update ,Unboxholics,Η Microsoft αποκαλύπτει γιατί καθυστέρησε το Spring Creators Update
Εικόνες :12+ reasons why you should get Windows 10 Spring Creators UpdateWindows 10 Redstone 4 (version 1803): All the new features and changes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com;

   Η Microsoft εισάγει το σκουρόχρωμο θέμα (dark mode) στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com. Όλοι το κάνουν. Από...